ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΟΣΧΑΡΙOY ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ & ΚΑΡΟΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/02/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Κωνσταντίνο Δαγρυτζίκο

Ημερομηνία προβολής 18/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής 

ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)

  • 1 κ. μοσχάρι (ελιά) 
  • ½ lt λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 σκελ. σκόρδο 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 4 καρότα 
  • ½ κ. κάστανα βρασμένα & καθαρισμένα 
  • 1 ζωμό βοδινού Knorr Σπιτικός
  • 2 κλων. θυμάρι
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 4 πατάτες 
  • Μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μία κοφτή κουταλιά της σούπας μαργαρίνη με βούτυρο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο. Προσθέτουμε λάδι και ρίχνουμε το κρέας σε κομμάτια όπως το τας κεμπάμπ. Εξακολουθούμε να έχουμε δυνατή τη φωτιά και περιμένουμε να τσιγαριστεί καλά το κρέας. Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό βοδινού και 1 φλ. ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μπαχάρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοψηθεί για 1 ώρα. Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τα προσθέτουμε μαζί με τα κάστανα και το θυμάρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα ακόμα.
Εάν έχουμε άφθονο χρόνο προετοιμασίας, τότε είναι πολύ καλύτερα να αφήσουμε το κρέας διπλάσια ώρα και σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Προσέχουμε να μην ρουφήξει εντελώς τα ζουμιά του.
Τρυπάμε τις πατάτες με το μαχαίρι, βάζουμε 1 κ.γ. μαργαρίνη με βούτυρο, αλάτι – πιπέρι και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 – 45 λεπτά.
Σερβίρουμε το κρέας μας μαζί με τις ψητές πατάτες.