ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΜΗΛΟ & ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Από τον Puff Pastry Chef Φίλιππο Μπαντή

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΜΗΛΟ & ΣΤΑΦΙΔΕΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

12 ΦΥΛΛA ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΚΑΝΑΚΙ
1 ΚΙΛΟ ΜΗΛΑ (ΚΟΚΚΙΝΑ & ΠΡΑΣΙΝΑ)
1 ΦΛ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΜΑΥΡΕΣ
1/3 ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ
1/3 ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
1/4 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
1 Κ.Γ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
3 Κ.Γ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ
200 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα μήλα. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 2/3 από τα μήλα, με λίγο από το νερό τους, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα ρίχνουμε τις μαύρες σταφίδες, την κανέλλα, το χοντρό σιμιγδάλι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε, μέχρι να καραμελώσουν.
Όταν είναι έτοιμα τα μήλα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα ωμά μήλα που έχουμε κρατήσει στο νερό με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε, για να κρυώσει η γέμιση.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα αντικολλητικό ταψί και απλώνουμε 6 βουτυρωμένα φύλλα κρούστας. Βάζουμε τη γέμιση με τα μήλα και καλύπτουμε με άλλα 6 βουτυρωμένα φύλλα κρούστας. Τυλίγουμε μία μία τις άκρες μερικών φύλλων γύρω από το ταψί, τις αλείφουμε με βούτυρο και κόβουμε τα φύλλα που περισσεύουν.
Ψήνουμε τη μπουγάτσα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 περίπου λεπτά.
Αφού ψηθεί την κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page