ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Νίκο Φωτιάδη

Ημερομηνία Προβολής: 24/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

YΛΙΚΑ

Για τα μπιφτεκάκια :

  • ½  κιλό μπακαλιάρο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • ½  πράσο
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μυρώνια ψιλοκομμένα
  • ½  σκ. σκόρδο
  • 1 πατάτα
  • 1 αβγό
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Χυμό από ½  λεμόνι
  • ½ ποτ. ούζο

Για το γιουβέτσι:

  • 1 πακ. κους-κους
  • 500 ml ζωμό κότας Κnorr
  • 1 πακ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξαλμυρίζουμε το φύλλο μπακαλιάρου 12 ώρες, αλλάζοντας 4-5 φορές το νερό. Βγάζουμε τα κόκαλα και την πέτσα του, τον πλένουμε, τον σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και τον κόβουμε σε κομματάκια.

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τον μπακαλιάρο με τα μυρωδικά: ψιλοκόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ. Προσθέτουμε τα υγρά, χυμό λεμονιού και ούζο. Ζυμώνουμε καλά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε με τριμμένη φρυγανιά, αν είναι πολύ υγρό το μείγμα. Το αφήνουμε μια ώρα να ξεκουραστεί, να ενωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις. Τα πλάθουμε σαν μακρόστενα σουτζουκάκια.

Φτιάχνουμε το γιουβέτσι. Ρίχνουμε σε μια κατσαρολίτσα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ρίχνουμε ντομάτα κονκασέ, ζωμό κότας και δυο δαφνόφυλλα. Όταν πάρουν μια βράση ρίχνουμε μέσα το κους κους – θέλει 10 λεπτά για να φουσκώσει.

Ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα σκεύος για γιουβέτσι και προσθέτουμε τα μπιφτέκακια προσεκτικά για να μην διαλυθούν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.