ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΓΙΔΙΝΟ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΕΠΟΧΗΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/11/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ηλία Μπαξάνη

Ημέρα προβολής 19/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.


ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. γίδινο κιμά (μπούτι ή σπάλα)
  • 2 κριθαροκουλούρες
  • 1 αβγό
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • 2 κλων.θυμάρι
  • 2 κλων. ρίγανη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • 1 κ. χόρτα εποχής (σέσκουλα, σπανάκι, μυρώνια, καυκαλήθρες)
  • Χυμό λεμονιού
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τις κριθαροκουλούρες, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στον κιμά, προσθέτουμε το αβγό, ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και τον μαϊντανό, το θυμάρι, τη ρίγανη, δυο κουταλιές ελαιόλαδο, μουστάρδα και αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά με τον κιμά και το αφήνουμε στο ψυγείο.
Βράζουμε τα χόρτα για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το ζουμί. Χτυπάμε το ζουμί, με μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού λεμόνι και το ελαιόλαδο και φτιάχνουμε το ντρέσινγκ. Η αναλογία προσέχουμε να είναι 3 λάδι 1 λεμόνι και μια κουταλιά της σούπας κοφτή μουστάρδα.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή σε αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά, για 6-8 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τα χόρτα και το ντρέσινγκ το ρίχνουμε πάνω από τα χόρτα και αν θέλουμε πάνω και από τα μπιφτέκια.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page