ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΜΕ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΑΛΛΑNΤΙΚΩΝ & MOZZARELLA

Από την Αμαλία Μπίρτσα

ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΜΕ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΑΛΛΑNΤΙΚΩΝ & MOZZARELLA - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 10 ΜΠΕΡΓΚΕΡ

10 ΦΥΛΛΑ ΜΑΡΟYΛΙΟΥ
5 ΦΥΛΛΑ ΛΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
5 ΦΥΛΛΑ ΛΟΛΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΞΙΔΙ
10 ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ BURGER
2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
5 Κ.Σ. ΚΕΤΣΑΠ
5 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
5 Κ.Γ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
50 ΓΡ. ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ:
5 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
1 Κ.Σ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
3 K.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ:
1 ΚΙΛΟ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ FΟUANTRE IFANTIS
200 ΓΡ. ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
2 Κ.Σ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ 2%
1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ
2 K.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
200 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA TΡIMMENH
40 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ FERRANO ΙFANTIS

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σωτάρουμε τα κρεμμύδια, σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να καραμελώσουν.

Για τα μπιφτέκια αλλαντικών:
Τρίβουμε στο μούλτι την καπνιστή γαλοπούλα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καπνιστή πάπρικα, το καραμελωμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και βάζουμε ένα κομμάτι mozzarella μέσα σε κάθε μπιφτέκι. Τυλίγουμε κάθε γεμιστό μπιφτέκι με 4 φέτες μπέικον, καρφώνουμε με οδοντογλυφίδες και τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο, από όλες τις πλευρές.

Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο.
Κόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ την πράσινη λόλα, την κόκκινη λόλα και το μαρούλι. Προσθέτουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Φτιάχνουμε τα μπέρκερ απλώνοντας στα μισά ψωμάκια λίγη κέτσαπ, βάζουμε την μουστάρδα, τη ντομάτα και από ένα μπιφτέκι με το μπέικον. Προσθέτουμε λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια και σαλάτα. Αλείφουμε τα υπόλοιπα ψωμάκια με φρέσκο τυρί κρέμα, καλύπτουμε τα μπέργκερ και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page