ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΝΑΝΕΣ BBQ ΜΕ ΣΟΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ, ΚΡΑΜΠΛ & ΠΑΓΩΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Pastry Chef Μαρίνο Κοσμά

Ημέρα προβολής 18/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

Για τις μπανάνες :

  • 1-2 μπανάνες
  • 20-30 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 10-15 γρ. ρούμι

Για το κραμπλ:

  • 50 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 50 γρ. φιστικοβούτυρο Calve Απαλό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. σκόνη αμυγδάλου

Για την σως καραμέλας:

  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora


Για το σερβίρισμα:

  • Παγωτό Carte D’or Σοκολάτα – Μπανάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις μπανάνες:
Κάνουμε μια κάθετη σχισμή στις μπανάνες και αφαιρούμε ολόκληρη την σάρκα. Έπειτα, τις περνάμε από την καστανή ζάχαρη και τις ραντίζουμε με λίγο ρούμι. Τις ξαναβάζουμε στη φλούδα τους και κλείνουμε όσο καλύτερα μπορούμε.
Τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν μαύρο χρώμα.
Έπειτα τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 12 περίπου λεπτά.

Για την σως καραμέλας:
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και την αφήνουνε να λιώσει μέχρι να γίνει καραμέλα.
Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα η καραμέλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφού προηγουμένως την έχουμε φέρει σε βρασμό.
Ανακατευουμε καλά, αφαιρούμε και σουρώνουμε.
Την αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο. Ανακατεύουμε με μίξερ χειρός.
Την αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να σφίξει.

Για τα κραμπλ:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με βούτυρο, το φυστικοβούτυρο, την καστανή και τη λευκή ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τη σκόνη αμυγδάλου και χτυπάμε λίγο ακόμη. Κόβουμε το μείγμα σε κομμάτια, το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε, για 10-12 λεπτά, στους 170 βαθμούς.
Σερβίρουμε τις μπανάνες.
Περιχύνουμε με την καραμέλα και βάζουμε τα κραμπλ στο κέντρο της μπανάνας.
Συνοδεύουμε με  παγωτό σοκολάτα-μπανάνα.