ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/01/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Φωτεινή Μάστορα
YΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
  • 1 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες Ifantis
  • 4 χωριάτικα λουκάνικα Ifantis
  • 1-2 κρεμμύδια 
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτας κονκασέ 
  • 1 πορτοκάλι 
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • 1-2 κ.σ. ξίδι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώνουμε τις μπάμιες σε νερό και μετά τις βάζουμε στο φούρνο με αλάτι και ξίδι για να «στεγνώσουν».
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα, με λίγο ζεστό νερό, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις ψημένες μπάμιες, τη ντομάτα κονκασέ, το φρέσκο θυμάρι, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι. 
Προαιρετικά, κάνουμε μία τρύπα στη μέση μιας λαδόκολλας, φτιάχνοντας αυτοσχέδιο φουρνάκι. 
Αφήνουμε τις μπάμιες, να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, για 20-25 λεπτά και ανακινούμε την κατσαρόλα ανά διαστήματα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, 5 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα. 
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, βγάζουμε τη λαδόκολλα και ρίχνουμε ελαιόλαδο. Κόβουμε το φιλέτο πορτοκαλιού σε φέτες. 
Κόβουμε τα χωριάτικα λουκάνικα σε κομμάτια, τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τις φέτες πορτοκαλιού. 
Σερβίρουμε τις μπάμιες με τα λουκάνικα και τις φέτες πορτοκαλιού. 
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page