ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΛΕΣ ΚΑΤΑΪΦΙ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΜΠΑΛΕΣ ΚΑΤΑΪΦΙ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

(για 12 κομμάτια)

 

Για τα muffins

250γρ. καταΐφι KANAKI

Βούτυρο λιωμένο

3κ.σ πραλίνα φουντουκιού

2κ.σ τυρί κρέμα

1κ.γ τζίντζερ σε σκόνη

60γρ. φουντούκια χοντροκομμένα

 

Για το σιρόπι

1 κούπα κακάο κοσκινισμένο

1 κούπα ζάχαρη

¼ κ.γ αλάτι

1 κούπα νερό

2κ.γ βανίλια υγρή

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

Για τα muffins

Βάζουμε σε ένα μπολ την πραλίνα, το τυρί, το τζίντζερ, τα φουντούκια, ανακατεύουμε και κρατάμε την γέμιση στην άκρη.

Απλώνουμε το κανταΐφι και με τα χέρια μας το αφρατεύουμε να ξεχωρίσουν τα φύλλα μεταξύ τους.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για cupcakes 12 θέσεων και μοιράζουμε τη μισή ποσότητα του φύλλου στις 12 θέσεις της φόρμα καλύπτοντας τον πάτο και κατά το ήμισυ τα πλαϊνά, φτιάχνοντας μια φωλιά.

Βουτυρώνουμε και βάζουμε από 1/2κ.σ γέμιση σε κάθε φωλιά και τη σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο κατά τον ίδιο τρόπο, φτιάχνοντας μικρές μπαλίτσες.

Βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  2000C, για 20 λεπτά περίπου στον αέρσ μέχρι να πάρει χρώμα.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και αμέσως πριν τα σερβίρουμε τα περιχύνουμε με το σιρόπι κακάο.

 

Για το σιρόπι

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κακάο, τη ζάχαρη ,το αλάτι και τα κρατάμε στην άκρη.

Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό, τη βανίλια, αφήνουμε να ζεσταθούν και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα του κακάο.

Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι για να δέσει περισσότερο, πριν το σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page