ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΑΡΑΠΙΚΟ ΦΙΣΤΙΚΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Pastry Chef Δημήτρη Λεμοντζόγλου

Ημερομηνία προβολής 03/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 10 φύλλα Βηρυτού
  • 500 γρ. φιστίκι αράπικο 
  • 50 γρ. Flora με 25% βούτυρο 

Για το σιρόπι:

  • 1 ½ κ. ζάχαρη
  • 1 lt νερό 
  • 1 φέτα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε το φύλλο, βάζουμε μια λεπτή βέργα στη μέση, διπλώνουμε το φύλλο πάνω στη βέργα, ρίχνουμε κατά μήκος φιστίκι αράπικο που έχουμε καβουρδίσει και τρίψει, τυλίγουμε απαλά, σουρώνουμε και αφαιρούμε τη βέργα. Κόβουμε στη μέση και τυλίγουμε σαλιγκαράκι. Επαναλαμβάνουμε για όλα τα φύλλα. Αλείφουμε από πάνω μαργαρίνη με 25% βούτυρο που έχουμε λιώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 – 25 λεπτά στους 200 βαθμούς. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε 1 φέτα λεμόνι. Το σιρόπι μας είναι έτοιμο μόλις βράσει για 2 – 3 λεπτά από τη στιγμή βρασμού. Μόλις ψηθεί το γλυκό μας, όσο είναι ζεστό, το σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι. Ιδανικά το σιρόπι πρέπει να βράζει ακόμα ώστε μόλις το ρίξουμε στο μπακλαβά να ‘τσιτσιρίζει’! Αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι και σερβίρουμε!