ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΜΑΝΓΚΟ & ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Aπό τον Φίλιππο Τσιάρα

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΜΑΝΓΚΟ & ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ (ΞΑΛΜΥΡΙΣΜΕΝΟ)
1 ½ ΦΛ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΡΥΖΙ
1 LT ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
1 Κ.Σ. ΣΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΡΟΔΙ
2 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
500 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
250 ML ΧΥΜΟ ΜΑΝΓΚΟ
80 ML ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ
60 ML ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ
1 Κ.Γ. ΜΕΛΙ
1 Κ.Γ. ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
1 Κ.Γ.ΜΠΟΥΚΟΒΟ
ΦΕΤΕΣ ΑΠΟ 1 ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ:
2 ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
1 ΦΙΝΟΚΙΟ
3 ΜΙΚΡΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κόκκινο ρύζι:
Βράζουμε το κόκκινο ρύζι σε ζωμό κοτόπουλου και το στραγγίζουμε.

Για τα ψητά λαχανικά:
Κόβουμε το φινόκιο, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές Φλωρίνης και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Μετά τα περνάμε από ένα σχαροτήγανο, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Για τον μπακαλιάρο:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λευκό κρασί, τον χυμό μάνγκο, την σόγια σος, το σησαμέλαιο, το μέλι, το τριμμένο τζίντζερ και το μπούκοβο.
Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, από πάνω βάζουμε τις φέτες μανταρίνι και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί, για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε το βρασμένο κόκκινο ρύζι, τα ψητά λαχανικά και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο.
Γαρνίρουμε με μία φέτα μανταρίνι, περιχύνουμε λίγο από το ζουμί του μπακαλιάρου, προσθέτουμε τους σπόρους ροδιού και φρέσκο δενδρολίβανο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page