ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΣΙΛΑΔΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΣΥΚΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Aλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο
ΥΛΙΚΑ
  • 2 φιλέτα παστού μπακαλιάρου ξαλμυρισμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 2 ξερά κρεμμύδια 
  • 1 σκελ. σκόρδο 
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 80 γρ. σταφίδα Κορινθιακή
  • 30 γρ. κρέμα βαλσαμικού με σύκο Kalamata Papadimitriou 
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 ντομάτες
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα ελαιόλαδο και βούτυρο. 
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, σε μέτρια φωτιά, για λίγα λεπτά και ρίχνουμε το σκόρδο σωτάροντας για λίγο ακόμη.  
Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για λίγο. Στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες, την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
Αφαιρούμε τη σάλτσα και στο ίδιο σκεύος, απλώνουμε τις ντομάτες κομμένες σε φέτες. 
Κόβουμε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και ρίχνουμε πιπέρι.
Τοποθετούμε πάνω από τις ντομάτες τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τον καλύπτουμε με τη μισομαγειρεμένη σάλτσα. 
Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, για 30-45 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ο μπακαλιάρος και να δέσει η σάλτσα.