ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ

Από τον Chef Νίκο Νικολάου

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

600–700 ΓΡ. ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΞΑΛΜΥΡΙΣΜΕΝΟ
450 ΓΡ. ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ
3 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΦΛ. ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ
1 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και φρέσκο δενδρολίβανο, σε μέτρια φωτιά, για 3 λεπτά. Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και την κρέμα βαλσαμικού με σύκο. Αφαιρούμε την πέτσα του βρασμένου μπακαλιάρου, τον φιλετάρουμε σε μικρά κομμάτια και τον βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό του και αφήνουμε τον μπακαλιάρο να μαγειρευτεί, σε χαμηλή φωτιά, για 4-5 λεπτά.
Βράζουμε τα ριγκατόνι, σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente.
Προσθέτουμε τα βρασμένα ριγκατόνι με το ραγού μπακαλιάρου, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page