ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ MΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ & ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Από τον Chef Ντέμη Κοκκινίδη

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ MΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ & ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

150 ΓΡ. ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟY
10 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ
7 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
1 ΛΕΜΟΝΓΚΡΑΣ
5 ΦΛΟΙΔΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
50 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ:
30 ΓΡ. ΦΙΝΟΚΙΟ
40 ΓΡ. ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
40 ΓΡ. ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
30 ΓΡ. ΜΠΡΟΚΟΛΟ
20 ΓΡ. ΣΕΛΕΡΙ
10 ΓΡ. ΑΡΑΚΑ ΒΡΑΣΜΕΝΟ
10 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
½ Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
ΖΟΥΜΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ
1 Κ.Γ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
5 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το λέμονγκρας, τις φλοίδες λεμονιού, το νερό, το λευκό κρασί και το βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο και πάρει μία βράση, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο. Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε τον μπακαλιάρο να μαγειρευτεί, σε χαμηλή φωτιά, για 7-8 λεπτά.

Για τη γαρνιτούρα:
Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και βούτυρο το φρέσκο κρεμμυδάκι, το φινόκιο και αλατίζουμε. Ρίχνουμε το σέλερι, το κολοκυθάκι, το μπρόκολο, το μισό ξύσμα λεμονιού, τα σπαράγγια, τον βρασμένο αρακά, το αλάτι, τον χυμό λεμονιού και στο τέλος προσθέτουμε τον βασιλικό.

Για τη σάλτσα:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι λίγο ζουμί από τον βρασμένο μπακαλιάρο, το ξύσμα λεμονιού, τον βασιλικό, το βούτυρο και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.

Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με τα μυρωδικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page