ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΥΣ ΜΕ ΛΙΚΕΡ IRISH CREAM & ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Από τον Pastry Chef Θανάση Τσαγκλιώτη

ΜΟΥΣ ΜΕ ΛΙΚΕΡ IRISH CREAM & ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ:
260 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
170 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
75 ML ΝΕΡΟ
75 ΓΡ. ΚΡΟΚΟ ABΓΟΥ
370 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
8 ΓΡ. ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΛΙΚΕΡ IRISH CRΕΑΜ:
225 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
100 ΓΡ. ΚΡΟΚΟ ABΓΟΥ
1 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
250 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
150 ML ΛΙΚΕΡ IRISH CRÈME

ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΣΚΟΝΗ ΚΑΚΑΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα με λικέρ Irish cream:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε στους κρόκους και τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε, συνεχώς, προσέχοντας να μη δέσει η crème anglaise και να παραμείνει υγρή. Έπειτα ρίχνουμε την crème anglaise στη σοκολάτα γάλακτος, ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτουμε το λικέρ. Βάζουμε δύο κουταλιές από την κρέμα σε ποτήρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.

Για το σοκολατένιο τυρί κρέμα:
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να κρυώσει.
Λιώνουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη σε ένα κατσαρολάκι, με κρύο νερό, τη στραγγίζουμε, τη ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε το σοκολατένιο τυρί κρέμα, ενσωματώνουμε τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά, με μια μαρίζ και μοιράζουμε την κρέμα με το σοκολατένιο τυρί στα ποτήρια με την κρέμα λικέρ Ιrish cream.
Βάζουμε τη μους για 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξει, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page