ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ESPRESSO & ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΤΡΙΜΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Από τον Chef Bασίλη Γεωγλερή

ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ESPRESSO & ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΤΡΙΜΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4-5 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
200 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
100 ML ΓΑΛΑ
1 ΦΛ. ΚΑΦΕ ΕSPRESSO (ΡΟΦΗΜΑ)
200 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ (ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΙ)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΤΡΙΜΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ:
100 ΓΡ. ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
125 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
70 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)
60 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
50 ΓΡ. ΚΑΚΑΟ

ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μους ζεστής σοκολάτας:
Ζεσταίνουμε ελαφρώς, σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, χωρίς να πάρει βράση.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη λευκή σοκολάτα σε κομμάτια, ρίχνουμε τον καφέ espresso και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε, σιγά σιγά, τη σαντιγί. Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και τη βάζουμε στο ψυγείο, για 30 λεπτά, να σφίξει.

Για το σοκολατένιο τρίμμα αμυγδάλου:
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.
Βάζουμε σε ένα μπολ το τριμμένο φιλέ αμυγδάλου, το κακάο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 20 λεπτά. Αφού ψηθεί, αφήνουμε το σοκολατένιο τρίμμα αμυγδάλου να κρυώσει και το τρίβουμε με το χέρι, μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε.

Μοιράζουμε στα ποτήρια με την κρύα μους το τρίμμα αμυγδάλου, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page