ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΥΣ ΚΟΝΙΑΚ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Στέλιο Παρλιάρο
ΥΛΙΚΑ
Για φόρμα 20×4 εκ.
  • Κρόκους από 6 αβγά 
  • Ασπράδι από 4 αβγά
  • 125 γρ. ζάχαρη καστανή 
  • 375 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 
  • 175 γρ. φουντούκια 
  • 70 γρ. κονιάκ
  • 4 φύλλα ζελατίνης 
Για τη διακόσμηση:
  • Φουντούκια χοντροκομμένα
  • Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαλακώνουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρευστη κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο. Βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ την καστανή ζάχαρη και τους κρόκους αβγών. Τοποθετούμε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με ζεστό νερό (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει λευκό.
Το αποσύρουμε από το μπεν μαρί και προσθέτουμε το μείγμα με τους κρόκους στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε και ρίχνουμε λίγο-λίγο το κονιάκ. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 5 λεπτά, περίπου, μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. 
Στη συνέχεια, βάζουμε σε λίγο ζεστό νερό τα μουλιασμένα φύλλα ζελατίνης και τα λιώνουμε ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα στον κάδο του μίξερ τα λιωμένα φύλλα ζελατίνης και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε τα τριμμένα φουντούκια, την παχύρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μους. 
Γεμίζουμε με τη μους μια στρογγυλή φόρμα και τη βάζουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη να κρυώσει. 
Αφού κρυώσει την ξεφορμάρουμε προσεκτικά με μαχαίρι ή με φλόγιστρο. Σερβίρουμε τη μους κονιάκ. Προσθέτουμε χοντροκομμένα φουντούκια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.