ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Chef Τασούλα Κουφοπούλου

Ημέρα προβολής 14/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

YΛΙΚΑ
Για 4 άτομα

  • 8 λεπτές φέτες μοσχαριού (100 γρ. η μία)
  • 100 γρ. φέτα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 4 κλων. φρέσκια μαντζουράνα
  • 4 κ.σ. ρευστή μαργαρίνη Βιτάμ Culinesse  
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • ¼ κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • 1 ζωμό μπουκέτο μυρωδικών Knorr Σπιτικός
  • 8 κολοκυθάκια
  • 300 γρ. αρακά κατεψυγμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1/3 φλ. εξαιρετικο παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • Αλάτι – πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τις φέτες μοσχαριού, ελαφρά, για να μαλακώσουν και να πλατύνουν. Τις αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω, την φέτα τριμμένη, τις πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες και τα φύλλα μαντζουράνας.
Τα τυλίγουμε σε ρολό και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
Σωτάρουμε τα ρολά σε ρευστή μαργαρίνη, μέχρι να ροδίσουν.
Έπειτα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε στη χύτρα, με ρευστή μαργαρίνη.
Προσθέτουμε τα μοσχαρίσια ρολάκια, τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το νερό, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό μυρωδικών.
Κλείνουμε τη χύτρα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν 10–15 λεπτά.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στη χύτρα τα κολοκυθάκια, τον αρακά, τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμύδια και αλατίζουμε. (Μπορούμε να έχουμε σωτάρει, πριν ρίξουμε στη χύτρα, τα κολοκυθάκια, τον αρακά και τις πιπεριές).
Ρίχνουμε μαντζουράνα και ελαιόλαδο.
Κλείνουμε τη χύτρα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για ακόμη 5-10 λεπτά. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες από το κρέας και το αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά.
Σερβίρουμε τα μοσχαρίσια ρολάκια με τα λαχανικά.
Γαρνίρουμε με μαντζουράνα, πάπρικα και ελαιόλαδο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page