ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΟΧΟΡΤΟΥ (LEMONGRASS)

Από την Chef Άννα Λαγούτη

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΟΧΟΡΤΟΥ (LEMONGRASS) - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΦΙΛΕΤΟ (ΣΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΦΕΤΕΣ)
3 ΛΕΜΟΝΟΧΟΡΤΑ ΦΡΕΣΚΑ Ή ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ
½ LT ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
½ ΚΙΛΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ½ Κ.Σ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
½ Κ.Σ. ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
50 ML BOTKA
50 ΓΡ. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ Ή LIME
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 LIME
100 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
2 Κ.Γ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ:
50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
50 ML BOTKA
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τα μαριναρισμένα φιλέτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Για τη σάλτσα λεμονόχορτου:
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα λεμονόχορτα σε ζωμό κοτόπουλου.
Σωτάρουμε σε βούτυρο το τζίντζερ, το σκόρδο, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, σβήνουμε με τη βότκα και ρίχνουμε λίγο ζωμό από τα λεμονόχορτα σουρωμένο.
Ρίχνουμε το κουκουνάρι καβουρδισμένο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λάιμ και λίγο ακόμα ζωμό από τα λεμονόχορτα. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και δένουμε με το κορν φλάουρ.
Σερβίρουμε τα φιλέτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα λεμονόχορτου.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page