ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΩΤΕ

Από τον Γιώργο Μπούμπα

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΩΤΕ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

800 ΓΡ. ΜΟΣΧΑΡΙ ΧΤΕΝΙ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
2 ΚΑΡΟΤΑ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ
1 Κ.Γ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
300 ΓΡ. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΟΝΚΑΣΕ
300 ML ΖΩΜΟ ΒΟΔΙΝΟΥ
150 ML ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ:
400 ΓΡ. ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ IFANTIS
6 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
4 Κ.Σ. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

EKTEΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μοσχαρίσιο χτένι.
Ζεσταίνουμε σε μία γάστρα κατάλληλη για εστία κουζίνας το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε το κρέας από τη γάστρα, αφήνοντας τα λιπαρά και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο, για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, βάζουμε ξανά το κρέας και ρίχνουμε το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ντομάτα κονκσασέ, τον ζωμό, το κόκκινο κρασί, αλάτι και πιπέρι. Μόλις το μοσχαράκι πάρει μία βράση, καπακώνουμε τη γάστρα, την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε, στους 180 βαθμούς, για 2 ½ ώρες.

Για τα φασολάκια:
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τα φασολάκια, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι, το κουκουνάρι, το πιπέρι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε να σωτάρουμε για άλλο 1 λεπτό και στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι με τα φασολάκια σωτέ.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page