ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΡΑΣΟ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ

Aπό τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΡΑΣΟ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΧΤΕΝΙ (ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ)
4 ΠΡΑΣΑ (ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΕΡΟΣ)
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
60 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΛΑΣΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 ΚΑΡΟΤΑ
50 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
800 ML ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
400 ML ΖΩΜΟ ΒΟΔΙΝΟΥ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
2-3 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ
3 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
4 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το πράσο και τα καρότα στη μέση και μετά σε φέτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια θωρακίζουμε σε μια κατσαρόλα, με ελαιόλαδο, το κρέας, από όλες τις πλευρές, σε δυνατή φωτιά και το αλατοπιπερώνουμε. Το αφαιρούμε και στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε δύο κουταλιές βούτυρο και σωτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το καρότο, για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να μην φαίνεται το αλεύρι. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, πασπαλίζουμε με το αλάτι, προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού, την κλασική κρέμα βαλσαμικού, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το κρέας, να σιγοβράσει, σε χαμηλή φωτιά, για 1-1½ ώρα. Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page