ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ & ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/11/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Ιωσήφ Μπεϊντάρη

Ημερομηνία Προβολής: 23/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 700 γρ. μοσχάρι (χτένι ή σπάλα) σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 300 ml ξανθιά μπύρα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

Για τον πουρέ μελιτζάνας:

  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις φέτες μοσχαριού μαζί με χοντροκομμένο κρεμμύδι και πιπεριά, όλα τα μπαχαρικά (ρίγανη, κύμινο, πάπρικα, καγιέν, κόλιανδρο), τη μισή μπύρα και ελαιόλαδο σε μπολ και μαρινάρουμε για περίπου 4 ωρές.

Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το πανάρουμε σε αλεύρι και από τις δύο πλευρές.

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά και από τις δύο μεριές το κρέας να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε όλη τη μαρινάδα στην κατσαρόλα μαζί με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 4-5 λεπτά.

Σβήνουμε με την υπόλοιπη μπύρα και ένα φλυτζάνι νερό, καπακώνουμε το σκεύος και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για μερικά ακόμα λεπτά.

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ ή στο φούρνο τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο.

Μόλις κρυώσουν, ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε και χοντροκόβουμε τη σάρκα της μελιτζάνας και αφήνουμε να στραγγίξουν.

Λιώνουμε 2 κουταλιές σούπας βιτάμ σε κατσαρόλα προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας αλέυρι ανακατεύοντας συνεχώς, για να κάνουμε ρου και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάρκα της μελιτζάνας λίγη λίγη.

Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μελιτζάνα και να γίνει μια βελούδινη σος, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με το μοσχάρι και τη σάλτσα.