ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜINI ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΕΣΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/10/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Γραμμένο

Μικρά σουβλάκια μαριναρισμένου κοτόπουλου με σουσάμι και πέστο θυμαριού

Ημερομηνία Προβολής: 27/10/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάδα:

  • 800 γρ. κοτόπουλο μπούτι (ξεκοκαλισμένο)
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 2-3 κ.σ. σουσάμι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Ξυλάκια για σουβλάκι

Για το πέστο θυμαριού:

  • 80 γρ. καρύδι
  • 150 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 20 γρ. θυμάρι
  • 40-50 γρ. μαϊντανό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, μπουκιές, το βάζουμε σε μια μπασίνα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά, το σουσάμι, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, ώστε τα υλικά να καλύψουν το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε τη μπασίνα με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά προκειμένου να μαριναριστεί.

Για το πέστο:Χτυπάμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ το καρύδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και την κάππαρη. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπλέντερ και χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό. Τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα και το πιπέρι και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό. Βγάζουμε από το μπλέντερ το πέστο θυμαριού, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλάτι. 

Βγάζουμε από το ψυγείο το κοτόπουλο που έχει μαριναριστεί και περνάμε 3 με 4 μπουκιές στα καλαμάκια από μπαμπού. Ανάβουμε τη σχάρα ή το σχαροτήγανο και ψήνουμε τα μίνι σουβλάκια κοτόπουλου για 5 λεπτά από κάθε μεριά. Αν δεν έχουμε σχάρα τότε μπορούμε να τα ψήσουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, μόνο που πρέπει να προσέξουμε να έχει κάψει καλά. Τα τοποθετούμε σε μια μακρόστενη πιατέλα το ένα αντικριστά στο άλλο. Με ένα κουταλάκι βάζουμε το πέστο θυμαριού από πάνω και τέλος προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.