ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΙΝΙ ΠΟΥΤΙΓΚΕΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ & ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΡΟΔΙ

Aπό την Chef Bαλεντίνα Αργυροπούλου

ΜΙΝΙ ΠΟΥΤΙΓΚΕΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ & ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΡΟΔΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

50 ΓΡ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
50 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
200 ΓΡ. ΦIΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ
1 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
125 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)
3 ΑBΓΑ
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
ΧΥΜΟ & ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΧΥΜΟ & ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:
200 ΓΡ. ΦΡΑΟΥΛΕΣ
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
50 ML ΝΕΡΟ
1 ΚΛΩΝ. ΔΥΟΣΜΟΥ Ή ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑΣ
6 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ME ΡΟΔΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι, τον δυόσμο και βράζουμε, σε σιγανή φωτιά, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σάλτσα. Στο τέλος, αφαιρούμε τον δυόσμο και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, τα φιστίκια, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύσμα λεμονιού. Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικές μικρές φόρμες, αλευρωμένες και βουτυρωμένες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό στο ταψί, για να δημιουργήσουμε μπεν μαρί και ψήνουμε τις πουτίγκες, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, για 30-40 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε τις πουτίγκες ζεστές. Προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα φράουλας, γαρνίρουμε με δυόσμο και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page