ΣΥΝΤΑΓΕΣ

MINI NTONAT ME ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΓΛΑΣΟ

Από την Αριάδνη Πυλαρινού

MINI NTONAT ME ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΓΛΑΣΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

450 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 1/2 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
180 ML ΓΑΛΑ
100 ML ΝΕΡΟ
8 ΓΡ. ΞEΡΗ ΜΑΓΙΑ
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
80 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)
1 ΑΒΓΟ
1 ΚΡΟΚΟ ΑΒΓΟΥ
1/2 Κ.Γ. ΒΑΝΙΛΙΑ
1/2 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΠΟ 1 ΑΒΓΟ (30 ΓΡ.)
1 Κ.Γ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
220 ΓΡ. ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 Κ.Γ. ΒΑΝΙΛΙΑ
3-4 Κ.Σ. ΝΕΡΟ
¼ Κ.Γ. ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
¼ Κ.Γ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΤΡΟΥΦΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα με το νερό. Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά, προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε, για 2-3 λεπτά, τη μαγιά να φουσκώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αβγό και τον κρόκο χτυπημένα, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια, την κανέλλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι κοσκινισμένα και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια ελαστική και μαλακή ζύμη.
Την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε, για 2 περίπου ώρες, να φουσκώσει.
Έπειτα πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας, κόβουμε στη μέση τη ζύμη και ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη, σε φύλλο πάχους 1,5 εκ.
Κόβουμε τη ζύμη με κουπ-πατ, μεγέθους 6,5 εκ. σε στρογγυλά κομμάτια και κάθε κομμάτι το κόβουμε στη μέση με μικρότερο κουπάτ, μεγάθους 2,5 εκ. σχηματίζοντας τα ντόνατ.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε ηλιέλαιο, να καλύπτει το μισό της χωρητικότητάς του και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα donut σε δόσεις, δεν γεμίζουμε πλήρως το τηγάνι, ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος για να τα γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά.
Έπειτα τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία τους.

Για το γλάσο:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ασπράδι, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, μια κουταλιά νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να γίνει μια λεία και σφικτή κρέμα.

Βουτάμε μια πλευρά κάθε donut στο γλάσο και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
Προσθέτουμε σε λίγη ποσότητα γλάσου, πράσινο ή κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύουμε και απλώνουμε την κρέμα με τα χρώματα στα donut.
Διακοσμούμε με πολύχρωμη τρούφα και μικρά κουφετάκια και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page