ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Μαρία Στάμου

Ημερομηνία προβολής 05/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 30 μηλοπιτάκια)
Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 1 ποτ. νερού κρασί λευκό
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 360 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης

Για τη γέμιση:

  • ½ κ. μαρμελάδα μήλου
  • 1 φλ. καρύδια
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, το κρασί, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο – λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κάνουμε τη γέμιση.
Βάζουμε σ’ ένα μπολ τη μαρμελάδα, την κανέλα και τα καρύδια χοντροκομμένα και ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους περίπου 2 εκ. Με ένα ποτήρι ή ένα κουπάτ κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια. Βάζουμε γέμιση με ένα κουταλάκι, διπλώνουμε το φύλλο και πιέζουμε τις άκρες για να κολλήσουν.
Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί τα μηλοπιτάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη όσο ακόμα είναι χλιαρά για να τραβήξουν την ζάχαρη.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page