ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ME ZYMH ΠΑΣΤΑ-ΦΛΩΡΑΣ

Από τον Pastry Chef Τάσο Λύτρα

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/10/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

609b
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
750 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
300 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ SOFT LURPAK
2 ΑΒΓΑ
2 Κ.Σ. ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
5 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΓΡ. ΒΑΝΙΛΙΑ(ΣΚΟΝΗ)

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
4-5 ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΗΛΑ
2 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
220 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
¼ Κ.Γ. ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την άχνη ζάχαρη, τα αβγά, το βούτυρο σε κομμάτια (ή κουταλιές για να αναμιχθεί ευκολότερα), τη βανίλια και ζυμώνουμε. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε για μισή ώρα στην κατάψυξη να σφίξει.

Για τη γέμιση:
Κόβουμε τα μήλα, τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη την κανέλλα και το τριμμένο μοσχοκάρυδο. Κρατάμε λίγη από τη ζύμη και την υπόλοιπη με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με το χέρι, την απλώνουμε και την βάζουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, έτσι που να καλύπτει τον πάτο και να σηκώνεται ομοιόμορφα στα τοιχώματα. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και προσθέτουμε σκόρπια κομμάτια από τη ζύμη που κρατήσαμε.
Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 35-40 λεπτά. Αφού ψηθεί και κρυώσει την ξεφορμάρουμε και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page