ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΙΛΦΕΙΓ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/04/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον pastry chef Ευγένιο Βαρδακαστάνη


Ημερομηνία Προβολής: 11/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

 

  • 2-3 φύλλο Βηρυττού ΚΑΝΑΚΙ
  • 50 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη

 

Για την γκανάζ σοκολάτας:

 

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 170 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πρώτα ετοιμάζουμε τα φύλλα: Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας, κομμένο στο μέγεθος του ταψιού. Το αλείφουμε με μπόλικη λιωμένη μαργαρίνη,  που θα κάνει το φύλλο τραγανό. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για 2 ακόμα φύλλα, που τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. Κόβουμε με ένα μαχαίρι τα φύλλα, σε μακρόστενες λωρίδες, στο μέγεθος που θέλουμε. Σκεπάζουμε με άλλο ένα χαρτί ψησίματος και από πάνω βάζουμε ένα ταψάκι, για να μην σηκωθούν τα φύλλα. Ψήνουμε στους 170 βαθμους για 12` περίπου.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα σοκολάτας: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού, για άρωμα. Πριν αρχίσει να βράζει την κατεβάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρές δοσεις, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν αποκτήσει μια ελαστικήt;> και γυαλιστερή υφή η γκανάζ είναι έτοιμη. Την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο, για 30` και συνθέτουμε το μιλφέιγ:

Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ. Απλώνουμε 2-3 ροζέτες πάνω από 3 μακρόστενα κομμάτια φύλλου. Βάζουμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο και σκεπάζουμε με ακόμα ένα φύλλο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.


Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page