ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ & ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Aπό την Chef Nόη Ιωαννίδου

ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ & ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 6×12 ΕΚ.

1 ΦΥΛΛΟ ΦΡΕΣΚΙΑΣ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΝΑΚΙ
80 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
60 ΓΡ. ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ:
450 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
1 ΣΦΗΝ. ΡΟΥΜΙ ΜΑΥΡΟ
250 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
140 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
1 Κ.Σ. ΥΓΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ:
80 ΓΡ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
60 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
20 ML ΝΕΡΟ
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ

ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη με το νερό και το αλάτι και βράζουμε, μέχρι να γίνουν καραμέλα. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε, μέχρι να καραμελώσουν.
Τα βγάζουμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα τα τρίβουμε στο μούλτι.
Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας. Ρίχνουμε το τριμμένο καραμελωμένο φουντούκι, πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και πιέζουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη για να ενσωματωθούν τα υλικά στη σφολιάτα. Στη συνέχεια, αναποδογυρίζουμε τη σφολιάτα, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια. Τρυπάμε με ένα πιρούνι και την ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-190 βαθμούς, για 12-14 λεπτά.

Για την κρέμα κάστανου:
Πολτοποιούμε στο μούλτι τα βρασμένα κάστανα με το ρούμι. Έπειτα βάζουμε στον κάδο του μίξερ το λιωμένο βούτυρο, τα πολτοποιημένα κάστανα, το φρέσκο τυρί κρέμα, την υγρή βανίλια, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε την κρέμα κάστανου στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
Συνθέτουμε το μιλφέιγ βάζοντας εναλλάξ σε στρώσεις φύλλα σφολιάτας και κρέμα κάστανου. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη καραμελωμένα φουντούκια και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page