ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΥΤΙΓΚΕΣ ΜΕ ΜΕΛΑΣΑ

Από τον Chef Γιάννη Γραμμένο

ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΥΤΙΓΚΕΣ ΜΕ ΜΕΛΑΣΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 25 ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΓΙΑ CUPCAKES

220 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)
220 ΓΡ. ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΑΒΓΑ
88 ΓΡ. ΜΑΥΡΗ ΜΕΛΑΣΑ
45 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
19 ΓΡ. ΣΚΟΝΗ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
19 ΓΡ. ΣΚΟΝΗ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
12 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΛΑΣΑΣ:
100 ΓΡ. ΜΑΥΡΗ ΜΕΛΑΣΑ
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
150 ML ΝΕΡΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΠΑΓΩΤΟ

EKTEΛΕΣΗ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με την μαύρη ζάχαρη και χτυπάμε, για 5-7 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη σκόνη τζίντζερ, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλλα, τη μαύρη μελάσα, το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε σε φορμάκια το μείγμα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 13 λεπτά.
Στα 10 λεπτά, ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου, για 1 λεπτό και την ξανακλείνουμε για να «πέσουν» (να ξεφουσκώσουν) οι πουτίγκες. Αφού ψηθούν, προσθέτουμε το παγωτό σε κάθε πουτίγκα, περιχύνουμε με το σιρόπι μελάσας και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page