ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΙΚΡΑ ΨΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Μιχάλη Πουλαράκη

Ημέρα προβολής 05/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • ½  κιλό μικρές μαρίδες (ή αθερίνες)
  • 3 κόκκινα ξερά κρεμμύδια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλεύρι (για το πανάρισμα)
  • 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 5-6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα ψάρια και τα αλατίζουμε.
Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για μισή ώρα, μέχρι να στραγγίξουν και να νοστιμίσουν και στη συνέχεια τα αλευρώνουμε.
Έπειτα τα βάζουμε, κοντά κοντά, σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, τις απλώνουμε πάνω από τα ψάρια και αλατίζουμε.
Όταν τηγανιστούν τα ψάρια από κάτω (ελέγχουμε ανασηκώνοντας με πιρούνι – πρέπει να έχουν κάνει ρόδινη κρούστα), τα γυρίζουμε όλα μαζί (θα έχει γίνει σαν πίτα) με τη βοήθεια ενός πιάτου, όπως κάνουμε για την ομελέτα.
Τα ξαναβάζουμε στο τηγάνι να ψηθούν, για άλλα 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά και από την πλευρά του κρεμμυδιού.
Πρέπει το κρεμμύδι να ξεροψηθεί, όχι να μαυρίσει.
Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και θυμάρι.