ΣΥΝΤΑΓΕΣ

MIKΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡEKA ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Aπό τον Chef Βασίλη Σικαλιά

MIKΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡEKA ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 10 ΜΙΚΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑ

5 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
500 ΓΡ. ΚΟΛΟΚΥΘΑ
50 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
50 ΓΡ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ
500 ML ΝΕΡΟ
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
500 ΓΡ. ΜΥΖΗΘΡΑ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
300 ML ΝΕΡΟ
450 ΓΡ. ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ
30 ΓΡ. ΓΛΥΚΟΖΗ
ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα ταψί τις φέτες κολοκύθας, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για μία ώρα.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, τον ελληνικό καφέ, ανακατεύουμε και τον αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει. Έπειτα περνάμε τον καφέ από λεπτή σίτα για να φύγει το κατακάθι, τον βράζουμε πάλι, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μειωθεί αρκετά και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μυζήθρα, την ψητή κολοκύθα, την άχνη ζάχαρη, τον καφέ και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Απλώνουμε πέντε φύλλα κρούστας, κόβουμε κάθε φύλλο στη μέση και το αλείφουμε με βούτυρο. Βάζουμε στην άκρη κάθε φύλλου λίγη από τη γέμιση με την κολοκύθα και τυλίγουμε σαν φακελάκι. Βάζουμε τα μικρά γαλακτομπούρεκα, στριμωχτά, σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190-200 βαθμούς, για 20 λεπτά.

Για το σιρόπι:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τη φλούδα λεμονιού και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει σιρόπι. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Αφού ψηθούν σιροπιάζουμε τα μικρά γαλακτομπούρεκα με κρύο σιρόπι και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page