ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΥΔΙΑ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΤΣΟΥΣΚΑ, ΡΕΤΣΙΝΑ & ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

–>

Από τον chef Άρη Τσανακλίδη

Ημερομηνία Προβολής: 12/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 10-12 μύδια με το κέλυφος
  • 150 ml ρετσίνα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις  
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κλων. δενδρολίβανο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 τσούσκες (μικρές καυτερές πιπεριές)
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μύδια και τρίβουμε το κέλυφος με συρματάκι
για να γυαλίσουν.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το
κρεμμύδι με το σκόρδο.

Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο αφήνουμε 2-3
λεπτά να σοταριστεί και προσθέτουμε στο τηγάνι τα μύδια, το δεντρολίβανο, τις
τσούσκες πιπεριές ψιλοκομμένες, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.

Σβήνουμε με τη ρετσίνα και αφήνουμε λίγα λεπτά να
μαγειρευτούν τα μύδια μέχρι να αρχίσουν να ανοίγουν. Πετάμε όσα μύδια δεν ανοίξουν
γιατί αυτό σημαίνει πως έχουν χαλάσει.

Μόλις αχνιστούν τα μύδια τα αποσύρουμε από το τηγάνι και
τα στήνουμε όμορφα σε πιατέλα.

Αφήνουμε τη σάλτσα στην φωτιά μέχρι να φύγουν τα πολλά
υγρά και να αρχίσει να δένει ελαφρά. Προσθέτουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό,
αφήνουμε 1-2 λεπτά και περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα τα μύδια και σερβίρουμε.