ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 12/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα

Για τα μύδια:

  • 500 γρ. μύδια φρέσκα με το κέλυφος
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα
  • 2 λεμονόχορτα
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • 1-2 σκελ. σκόρδο
  • 5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 3 κ.σ. κάππαρη
  • 30 γρ. τζίντζερ φρέσκο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. γάλα καρύδας
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • 2 παξιμάδια μεγάλα
  • 4-5 φύλλα μαϊντανού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε και βάζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα λεμονόχορτα, τα σκόρδα, την κόκκινη καυτερή πιπεριά και την πιπερόριζα.
Τα σωτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε για να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.
Κουνάμε λίγο το τηγάνι να πάει παντού, ρίχνουμε πιπέρι και κλείνουμε το καπάκι.
Αφήνουμε τα μύδια, για 2-3 λεπτά, να αχνιστούν και να ανοίξουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κάππαρη ψιλοκομμένη και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στο τέλος, εκτός φωτιάς, βάζουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ξύσμα λεμονιού.
Σερβίρουμε τα αχνιστά μύδια πάνω στα παξιμάδια.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και με ψιλοκομμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά.