ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ «ΛΑΖΑΝΙΑ» ΤΟΡΤΙΓΙΑΣ

Από την Chef Aρετή Μουλακάκη

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ «ΛΑΖΑΝΙΑ» ΤΟΡΤΙΓΙΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ 42Χ33 ΕΚ.

1 ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ (ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ & ΧΟΙΡΙΝΟ)
3 Κ.Σ. ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ TEX-MEX
200 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΙFANTIS
950 ΓΡ. ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
400 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΑ
300 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
200 ML ΖΩΜΟ ΒΟΔΙΝΟΥ
40 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
130 ΓΡ. ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
400 ΓΡ. ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
250 ΓΡ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΓΛΥΚΟ ΒΡΑΣΜΕΝΟ
250 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
12 ΠΙΤΑΚΙΑ ΤΟΡΤΙΓΙΑΣ
3 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΤΣΙΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ TEX-MEX:
½ Κ.Γ. ΜΠΟΥΚΟΒΟ
1 Κ.Γ. ΤΣΙΛΙ
1 Κ.Γ. ΡΙΓΑΝΗ
2 Κ.Σ. ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 Κ.Γ. ΣΚΟΡΔΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
1 Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ Ή ΓΛΥΚΙΑ
2 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
1 Κ.Γ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε όλα τα μπαχαρικά του Tex-Mex.
Σωτάρουμε τον κιμά σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον χυμό ντομάτας μαζί με την αποφλοιωμένη ντομάτα, προσθέτουμε τον ζωμό κρέατος και ανακατεύουμε. Απλώνουμε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας σε ένα αντικολλητικό ταψί. Βάζουμε από πάνω μία στρώση από τορτίγιες, προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια, το βρασμένο καλαμπόκι, το μπέικον γαλοπούλας και την πράσινη πιπεριά. Απλώνουμε άλλη μία στρώση από τορτίγιες και άλλη μία στρώση από την σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε τον κιμά, τις φέτες havarti και καλύπτουμε με την τελευταία στρώση από τορτίγιες.
Αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος με τη σάλτσα ντομάτας που έχει περισσέψει, ρίχνουμε αλάτι και περιχύνουμε με το μείγμα τις τορτίγιες.
Τοποθετούμε δύο κουτάλια στο κέντρο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε τα λαζάνια τορτίγιας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα κουτάλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο, στους 160 βαθμούς, για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε τα «λαζάνια» τορτίγιας, προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού με τσίλι και γαρνίρουμε με μαϊντανό.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page