ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Μαντώ Ηλιοπούλου

Ημερομηνία προβολής 19/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 2 άτομα)

  • 500 γρ. χοιρινό (λαιμό)
  • 100 γρ. λουκάνικο με πορτοκάλι
  • 1 ποτ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. γλυκάνισο
  • Χυμό & φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι, περίπου 3 κ.σ. και τσιγαρίζουμε το χοιρινό το οποίο έχουμε κόψει σε μπουκίτσες. Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το προσθέτουμε στο τηγάνι μόλις το χοιρινό ροδίσει. Μόλις πάρουν χρώμα και τα λουκάνικα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το γλυκάνισο και αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και φλούδες πορτοκαλιού κομμένες σε λεπτές λωρίδες. Αν χρειάζεται παραπάνω υγρά για να μαγειρευτεί προσθέτουμε και λίγο νερό. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 – 30 λεπτά. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ζεστό.