ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΚΡΑΚΕΡ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΡΟΔΙ

Από την Αριάδνη Πυλαρινού

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΚΡΑΚΕΡ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΡΟΔΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

330-350 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
160 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ (ΚΡΥΟ)
1 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΡΟΔΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 ΑΒΓΟ ΜΕΣΑΙΟ
1 Κ.Γ. ΡΙΓΑΝΗ ΞΕΡΗ
1 Κ.Γ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΞΕΡΟ
1/2 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
1/4 Κ.Γ. ΠΙΠΕΡΙ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ:
ΡΙΓΑΝΗ ΞΕΡΗ
ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΞΕΡΟ
ΣΟΥΣΑΜΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το αλάτι, και το αβγό σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, τη ρίγανη, την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο, πλάθουμε τη ζύμη και την κάνουμε ρολό. Την τυλίγουμε σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε στο ψυγείο, για 2 ώρες. Αφού σφίξει, κόβουμε τη ζύμη σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια κάθε μπισκότου με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι, το δενδρολίβανο και τη ρίγανη. Ψήνουμε τα κράκερ, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 25 περίπου λεπτά.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page