ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΥΓΚΙΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΥΓΚΙΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 12 ΠΟΥΓΚΙΑ

 

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΓΚΙΑ

100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ

6 ΦΥΛΛΑ ΒΗΡΥΤΟΥ ΚANAKI

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

8 ΣΥΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

8 ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

2 Κ.Σ. ΜΕΛΙ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

4 Κ.Σ. ΚΑΡΥΔΙΑ

4 Κ.Σ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ

1/2 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΑ

½ Κ.Γ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ

½  Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

80 ΓΡ. ΜΕΛΙ

1 ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

1 ΞΥΛO ΚΑΝΕΛΛΑΣ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για τη γέμιση

Βάζουμε σε ένα μπολ τα αποξηραμένα σύκα και δαμάσκηνα κομμένα σε μικρά κομμάτια,. Προσθέτουμε τα καρύδια και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα χοντροσπασμένα, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

 

Για τα πουγκιά

Σε μια επιφάνεια απλώνουμε 3 φύλλα Βηρυτού σε οριζόντια θέση, το ένα επάνω στο άλλο. Κόβουμε τα φύλλα οριζόντια και έπειτα τα κόβουμε κάθετα σε δύο ίσα μέρη, σχηματίζοντας 6 τετράγωνα.

Παίρνουμε ένα από τα τετράγωνα το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε άλλο ένα τετράγωνο φύλλο από επάνω, αλείφουμε ξανά με το λιωμένο βούτυρο, και, τέλος, ένα τρίτο τετράγωνο φύλλο από επάνω και βουτυρώνουμε.

Βάζουμε λίγη από τη γέμιση στο κέντρο των  τετράγωνων φύλλων.

Στη συνέχεια παίρνουμε τις τέσσερις άκρες από το φύλλο, τις ενώνουμε στην κορυφή τους και τις κλείνουμε σαν πουγκί, πιέζοντας και στρίβοντας απαλά ακριβώς πάνω από τη γέμιση.

Ετοιμάζουμε και τα άλλα πουγκιά, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.

Τοποθετούμε τα πουγκιά σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα αλείφουμε από επάνω με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page