ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/11/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Χρήστο Γούναρη

Ημερομηνία Προβολής: 10/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για δύο άτομα

 

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 φέτες τυρί μετσοβόνε
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 3 φέτες ζαμπόν
  • 100 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κύβους τη μελιτζάνα, την προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο. Καθώς τηγανίζονται συμπληρώνουμε λίγο ακόμα λάδι αν χρειαστεί επειδή οι μελιτζάνες το απορροφάνε γρήγορα.

Αρωματίζουμε με λίγο τριμμένο θυμάρι τις μελιτζάνες, προσθέτοντάς το στο τηγάνι.

Προσθέτουμε τη ντομάτα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά, αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Κόβουμε το ζαμπόν σε τετραγωνάκια και το προσθέτουμε στο τηγάνι με τη μελιτζάνα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε πήλινα μπολάκια, καλύπτουμε με μια φέτα τυρί μετσοβόνε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 λεπτά.