ΣΥΝΤΑΓΕΣ

MAYΡΕΣ ΦΑΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ, ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ & ΖΑΜΠΟΝ

Από τον Νοmad Chef Ανδρέα Λαγό

MAYΡΕΣ ΦΑΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ, ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ & ΖΑΜΠΟΝ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΣΑΛΑΤΙΚΑ (ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΟΛΑ, ΦΥΛΛΑ ΡΟΚΑΣ, ΠΑΝΤΖΑΡΟΦΥΛΛΑ)
5-7 ΛΕΠΤΑ ΚΑΡΟΤΑ
4 ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΜΙΚΡΑ
1 ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ
200 ΓΡ. FOUANTRE ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΖΑΜΠΟΝ IFANTIS
1/3 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΡΟΔΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Γ. ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΨΙΧΑ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ:
100 ΓΡ. ΜΑΥΡΕΣ ΦΑΚΕΣ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΡΟΔΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

EKTEΛΕΣΗ
Για τις μαύρες φακές:
Βράζουμε σε νερό τις μαύρες φακές, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Για τα ψητά λαχανικά:
Βάζουμε σε αλουμινόχαρτο και χαρτί ψησίματος ολόκληρα τα παντζάρια, ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, τα τυλίγουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Ξεχωριστά βάζουμε σε αλουμινόχαρτο και χαρτί ψησίματος ολόκληρα τα καρότα με τη σελινόριζα, ρίχνουμε ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, τη φρέσκια ρίγανη και το ελαιόλαδο.
Τα τυλίγουμε και τα ψήνουμε στο ίδιο ταψί με τα παντζάρια, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200 βαθμούς, για 1 ώρα.

Για το dressing:
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε, με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε στο dressing το ζουμί από τα ψητά λαχανικά και ανακατεύουμε.

Για τη σαλάτα:
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε το ζαμπόν, για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Στη συνέχεια το καραμελώνουμε με την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι.
Βάζουμε σε ένα μπολ τις βρασμένες μαύρες φακές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε τα ψητά λαχανικά με λίγο dressing.
Σερβίρουμε τις μαύρες φακές, προσθέτουμε τα φύλλα παντζαριού, τη ρόκα, την κόκκινη λόλα, τα ψητά παντζάρια με τα ψητά καρότα και τη σελινόριζα. Προσθέτουμε το ζαμπόν περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing και πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page