ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΡΟΚΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ, ΠΑΝΤΖΑΡΙ & ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ

Aπό τον Νomad Chef Ανδρέα

ΜΑΡΟΚΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ, ΠΑΝΤΖΑΡΙ & ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΡΟΤΑ
¼ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ
2 ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
3 Κ.Σ. ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ:
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
1 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ
¼ Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
1/4 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
¼ Κ.Γ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΑΝΘΟΝΕΡΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τη σελινόριζα, το καρότο, το παντζάρι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το φιλέτο πορτοκαλιού.

Για τη σος:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό πορτοκαλιού, ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, την κανέλλα, το κύμινο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε, για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τα αρώματα τους τα μπαχαρικά. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το ανθόνερο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Περιχύνουμε με τη σος τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page