ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/06/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Νένα Ισμυρνόγλου

Ημερομηνία Προβολής: 13/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα 

  • 4 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου 
  • 1 μαραθόριζα
  • 16 βερίκοκα αποξηραμένα
  • 2 κρεμμύδια 

Για την μαρινάδα: 

  • 1 φλ. κέτσαπ Hellmann’s με 50% λιγότερη ζάχαρη
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο Άλτις 
  • Χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό & ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. καγιέν 
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο 
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Maille Dijon originale
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκο δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: σε μεγάλο μπολ βάζουμε το ξύσμα ενός πορτοκαλιού και χυμό από το μισό, προσθέτουμε χυμό από ένα λεμόνι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και χυμό ροδάκινο ή καρότο αν θέλουμε), καπνιστή πάπρικα, πιπέρι καγιέν, προσθέτουμε επίσης την κέτσαπ, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. 

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φετούλες, το στίβουμε ελαφρά και το προσθέτουμε στη μαρινάδα με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε στην άκρη μερικές κουταλιές από τη μαρινάδα μαζί με μερικά κρεμμύδια και την κρατάμε για συνοδευτικό στο τέλος του πιάτου (προσοχή: κρατάμε τώρα μια ποσότητα μαρινάδας, γιατί αυτή που θα περισσέψει από το μαρινάρισμα πρέπει να πεταχτεί, εφόσον έχει έρθει σ` επαφή με το ωμό κοτόπουλο!].

Στο μπολ με τη μαρινάδα προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μεγάλες μπουκιές, τα αποξηραμένα βερίκοκα και τη μαραθόριζα κομένη σε χοντρά κομμάτια ή ροδέλες, ανακατεύουμε καλά να σκεπάσει καλά η μαρινάδα όλα τα κομμάτια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον δύο ώρες (ιδανικά για ένα βράδυ). 

Μουλιάζουμε τα ξύλινα σουβλάκια για αρκετή ώρα σε νερό, ώστε να μην καούν κατά το ψήσιμο. Σε κάθε σουβλάκι περνάμε ένα κομμάτι κοτόπουλο, ένα βερίκοκο και ένα κομμάτι μαραθόριζα και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε μέσα τα σουβλάκια, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε σε σχαροτήγανο ή στα κάρβουνα.  

Στη σάλτσα με τα κρεμμύδια που κρατήσαμε από την αρχική μαρινάδα, προσθέτουμε μερικά φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα σουβλάκια με την αρωματική μαρινάδα δυόσμου και λεπτές φετούλες μαραθόριζας. 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page