ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

Aπό τον Ηλία Μαμαλάκη

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ 31Χ24 ΕΚ.

2 ΦΥΛΛΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΝΑΚΙ
120 ΓΡ. ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ FOUANTRE IFANTIS
250 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΣΠΡΑ
250 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΑΒΓΟ (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)
1 Κ.Γ. ΜΑΥΡΟ ΣΟΥΣΑΜΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
120 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
3 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ
3 ΦΛ. ΓΑΛΑ
150 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA AΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα άσπρα μανιτάρια και τα πλευρώτους. Προσθέτουμε την καπνιστή γαλοπούλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Για τη μπεσαμέλ:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα.

Προσθέτουμε στη μπεσαμέλ, τα σωταρισμένα μανιτάρια με την καπνιστή γαλοπούλα, το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί. Ρίχνουμε τη γέμιση, πασπαλίζουμε με τριμμένο regato και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας, με αβγό, διαλυμένο με λίγο νερό. Πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι και χαράζουμε την πίτα.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page