ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ & ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ & ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/12/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ:
280 ΓΡ. ΨΗΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ALMITO
12 ΦΕΤΕΣ ΠΡΟΣΟΥΤΟ
2 Κ.Σ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI ΤΡΙΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ
ΦΕΤΕΣ ΑΠΟ ΨΩΜΙ (ΜΠΑΓΚΕΤΑ)
ΦΥΛΛΑ BABY ΡΟΚΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ:
1 ΜΑΤΣ. ΡΟΚΑ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
50 ΓΡ. ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΦΙΛΕ
50 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝO
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα γεμιστά μανιτάρια με προσούτο:
Τυλίγουμε τα γεμιστά ψητά μανιτάρια, με το προσούτο και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε ενδιάμεσα τις φέτες ψωμιού και τις ραντίζουμε με το λάδι από μανιτάρια. Ρίχνουμε από πάνω τριμμένο havarti και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 5 περίπου λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αναποδογυρίζουμε τις φέτες του ψωμιού και από τις δύο πλευρές, για να γίνουν τραγανές.

Για το πέστο ρόκας:
Αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια από τη ρόκα, την πλένουμε και τη στεγνώνουμε με πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε στο μούλτι τη ρόκα, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, το κεφαλοτύρι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε. Προσθέτουμε το καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου, λίγο ακόμα ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα.
Το πέστο που περισσεύει, το βάζουμε σε ένα βαζάκι στο ψυγείο, καλυμμένο με λάδι για να μη χαλάσει.

Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με πέστο ρόκας, από πάνω βάζουμε τα γεμιστά μανιτάρια με το προσούτο και γαρνίρουμε με λίγα φύλλα ρόκας και φιλέ αμυγδάλου.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα με λίγο ακόμα πέστο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page