ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ & ΤΥΡΙΑ

Aπό τον Chef Γρηγόρη Καρακασίδη

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ & ΤΥΡΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ & ΤΥΡΙΑ

 

8 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΛΕΥΚΑ MΕΤΡΙΑ

150 ΓΡ. ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΨΗΤΗ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ & ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ FOUANTRE IFANTIS

200 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ ΒΑΒΥ

2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

50 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ

70 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ

70 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

70 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ:

150 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

50 ML ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ

1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ 50% ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU

1 Κ.Γ. ΜΕΛΙ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

Για τα γεμιστά μανιτάρια

Bάζουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί, χωρίς το κοτσάνι, ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και ελαιόλαδο.

Για τη γέμιση σωτάρουμε σε ελαιόλαδο την ψητή γαλοπούλα, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το baby σπανάκι, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το havarti, το τριμμένο regato, λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος, το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε τη γέμιση στο εσωτερικό από τα μανιτάρια πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο regato και τριμμένο κεφαλοτύρι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Για τη βινεγκρέτ βάζουμε σε μπολ το βαλσαμικό ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Συνοδεύουμε τα γεμιστά μανιτάρια με φρέσκο σπανάκι, περιχύνουμε με λίγη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.