ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΕΤΟΙΜΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/03/2012

Βαθμός δυσκολίας:


Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 28/3/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

  • 12 μανιτάρια μεγάλα
  • ½ κρεμμύδι
  • 250 γρ. τυρί γκούντα
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 15 φέτες μπέικον
  • 1 ντάκο
  • 1 φακ. έτοιμη μανιταρόσουπα
    Knorr
  • 1/3 ματσ. μαϊντανό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια εξωτερικά με μια βρεγμένη
πετσέτα και τους βγάζουμε τα κοτσάνια, τα οποία ψιλοκόβουμε και κρατάμε στην άκρη.
Μπορούμε εκτός από μεγάλα λευκά μανιτάρια να χρησιμοποιήσουμε πορτομπέλο.

Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε αντικολλητικό ταψί, με την
κοιλότητα προς τα πάνω. Αλατίζουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.      

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τη μανιταρόσουπα και της
προσθέτουμε ενάμιση φλιτζάνι ζεστό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να
ενυδατωθεί καλά για 15-20 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και
βάζουμε το μπέικον ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα κοτσάνια από τα
μανιτάρια ψιλοκομμένα για 4-5 λεπτά μέχρι να τσιγαριστούν. Αφού το μπέικον με
τα κρεμμύδια πάρουν χρώμα προσθέτουμε και τη σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη.

Αδειάζουμε τη σούπα από το μπολ στο τηγάνι με το μπέικον
και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσουν και να ενωθούν τα υλικά.

Σε ένα μπλέντερ τρίβουμε τον ντάκο και τον προσθέτουμε
στο μείγμα μπέικον μανιταριών.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ξύσμα του
λεμονιού και ανακατεύουμε καλά για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το
μισό τριμμένο τυρί και πιπέρι και ανακατεύουμε για να λιώσει το τυρί.

Γεμίζουμε με 1-2 κουταλιές από το μείγμα κάθε μανιτάρι,
δίνοντας και ύψος μιας και το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό και μπορεί να σταθεί.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί πάνω από κάθε
μανιτάρι  και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200ο C για 15΄περίπου