ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ & ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Λυγερή Γαΐτη

ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 1 φλ. τόνο σε νερό
  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό 
  • 1 κρεμμύδι
  • 3/4 φλ. Arla κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 2 αντζούγιες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ζουμί από τα μακαρόνια
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα τόνου:
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αλατίζουμε. Χτυπάμε στο μούλτι τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα καρύδια, το σωταρισμένο κρεμμύδι, τον τόνο, το ξύσμα λεμονιού, τις αντζούγιες, την κάππαρη και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πιπέρι και ξαναχτυπάμε μέχρι να γίνουν μια πηχτή σάλτσα. 
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν, κρατάμε μια κούπα από το ζουμί τους και τα σουρώνουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ¾ από τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε στα μακαρόνια λίγο από το ζουμί τους, για να αραιώσει και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια, προσθέτουμε 1 κουταλιά ακόμα σάλτσα τόνου, γαρνίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και πασπαλίζουμε με πιπέρι.