ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙ & ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Από τον Chef Μανώλη Βασιλάκο

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙ & ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡ. ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΟ6 TETRAGONO
700 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ
250 ΓΡ. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΟΝΚΑΣΕ
100 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
5 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΛΕΥΚΑ
1 ΦΛ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε το καλαμάρι ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό, το αλάτι, τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κόκκινο γλυκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, για 15 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε τη μουστάρδα με μέλι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια με λίγο από το νερό τους στη σάλτσα με το καλαμάρι και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page