ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Από τον Νοmad Chef Ανδρέα Λαγό

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΣΑΓΑΝΑΚΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500 ΓΡ. ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΥΡΟΥ TRATA ON ICE
500 ΓΡ. ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
2 ΜΙΚΡEΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
1Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛ. ΟΥΖΟ
500 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Γ. ΡΙΓΑΝΗ ΞΕΡΗ
1 ΚΛΩΝ. ΡΙΓΑΝΗ ΦΡΕΣΚΙΑ
200 ΓΡ. ΦΕΤΑ
6 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά, για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση και τα πιέζουμε με ένα πιρούνι να βγάλουν τα ζουμιά τους. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τις μικρές καυτερές πιπεριές, τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη. Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό, προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζουμί από τα ζυμαρικά, μισή κούπα νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ξεπαγώνουμε και σκουπίζουμε τον γαύρο, τον προσθέτουμε στο τηγάνι και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί, για 1-2 λεπτά.
Έπειτα βάζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και λίγο από το ζουμί τους. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη φρέσκια ρίγανη και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως το σαγανάκι μακαρονάδα, πασπαλισμένο με θρύμματα φέτας.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page