ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΛΟΥ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/11/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Bασίλη Καλλίδη

Ημερομηνία Προβολής: 21/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ
  • 2 κονσέρβες καλαμαράκια
  • 400 γρ. διάφορα ζυμαρικά
  • 300 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 1 κ.σ. πελτέ Pummaro
  • 10 ελιές θρούμπες
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 2 κρεμμύδια
  • 5 ντοματίνια
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι  για λίγα λεπτά μέχρι να βγάλει τα πρώτα του υγρά.

Προσθέτουμε τα καλαμαράκια ολόκληρα και τα τσιγαρίζουμε με το κρεμμύδια για 5-6 λεπτά.

Κόβουμε τις ελιές σε κομματάκια.

Προσθέτουμε τα σπασμένα ζυμαρικά και τις ελιές.

Διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο ζεστό νερό και τον προσθέτουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε το κάρυ, αδειάζουμε το κονκασέ και προσθέτουμε λίγο βραστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν τα μακαρόνια, συμπληρώνοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.

Μόλις τα μακαρόνια μαλακώσουν προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, φύλλα βασιλικού και μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page