ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΥΡΟΣ ΧΟΙΡΟΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/12/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αντώνη Ρούσσο

Ημέρα προβολής 5/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

  • 1200 γρ. μαύρο χοίρο
  • 5 κρεμμύδια ξερά
  • 1 ματσ. κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 ματσ. άνηθο  
  • 1/2 φινόκιο
  • ½ κ. λάπατα
  • ½ κ. σέσκουλα
  • 1 πράσο
  • 1 μαρούλι
  • 2 λεμόνια
  • 1 ζωμός λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας σε μερίδες. Ρίχνουμε πιπέρι, δάφνη, κόκκους μπαχάρι και το ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές. Σε κατσαρόλα σωτάρουμε το ξερό, το χλωρό κρεμμύδι και το πράσο ψιλοκομμένα, το φινόκιο σε φέτες και τελευταίο ρίχνουμε τον άνηθο. Όταν το κρέας ροδίσει, το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα μυρωδικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μετά από ένα λεπτό βγάζουμε το μπαχάρι και τη δάφνη και προσθέτουμε νερό και τον ζωμό λαχανικών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 70 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Αφού γίνει το κρέας προσθέτουμε τα χορταρικά χοντροκομμένα, λάπατα, σέσκουλα, μαρούλια και επιπλέον άνηθο. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν μαζί με το κρέας για 15-20 λεπτά και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page